Анатолій Бойко допомагає ХАБ ФІОТ КПІ

Анатолій Бойко допомагає перезапустити ХАБ ФІОТ на базі КПІ

Новини

Хаб ФІОТ — «Факультет інформатики та обчислювальної техніки» КПІ відновлює свою роботу в онлайн та офлайн форматі. Перезапуск роботи Хабу став результатом спільних зусиль українських меценатів, ІТ-компаній, команди Факультету інформатики та обчислювальної техніки КПІ ім. Сікорського за підтримки Міністерства цифрової трансформації України.

«У ці складні місяці, які ми пережили, налагодження роботи в Хабі та планування майбутнього, будівництво рободрому, розвитку науки та робототехніки країни не зупинялося», — зазначила заступниця декана ФІОТ КПІ ім. Сікорського та координаторка напряму «Хаб ФІОТ» Олена Халус.

Хаб працюватиме з урахуванням воєнних реалій. На території корпусу облаштовано безпечне сховище на випадок повітряної тривоги.

«Одне із завдань Мінцифри — перетворити Україну на найбільший ІТ-хаб у Європі та стати успішною ІТ-нацією. У нас для цього є все, зокрема дуже талановиті люди. Такі проєкти як Хаб ФІОТ допомагають нам продовжувати розвиватися і доводити всьому світу, що українці — найкращі», — заявила керівниця експертної групи із залучення інвестицій та лід освітніх проєктів Мінцифри Діана Ракус.

Перезапуск Хабу ФІОТ підтримали численні українські компанії. Планується, що в приміщенні Хабу студенти, викладачі, а також представники українських технологічних компаній найближчим часом розпочнуть проведення різноманітних навчальних заходів та лекцій.

«Як випускник ФІОТ КПІ, я розумію необхідність отримання студентами практичного досвіду у поєднанні з навчанням, а як представник бізнесу — наскільки сьогодні важливо інвестувати в інфраструктуру для студентів, задля майбутнього нашої країни», — підсумував підприємець і меценат, співзасновник громадської організації «Розвиток ІТ освіти» Анатолій Бойко.

Громадську організацію «Розвиток IT-освіти» було створено у квітні 2021 року. Головна мета організації — це сталий розвиток IT-освіти в Україні через створення найкращих умов для здобуття високоякісної та практичної освіти в Україні, ефективної моделі взаємодії викладачів, студентів та бізнесу, впровадження інноваційної моделі розвитку університетів та їхніх підрозділів, а також зменшення відтоку талановитих студентів за кордон.

Хаб ФІОТ, створений на базі КПІ ім. Ігоря Сікорського, запрацював у тестовому режимі у грудні 2021 року.

Нагадаємо, випускник відділення технічних наук Київської МАН, студент НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» Ігор Клименко став переможцем Всесвітньої студентської премії Global Student Prize.